Bowls

Algemene informatie materiaal Bowls:

Solid Surface bestaat uit gezuiverde bauxiet en acrylmethyl-metacylaat. Solid Surface is een heel bijzonder materiaal. Het laat zich bewerken als hardhout en kan nagenoeg onzichtbaar worden verlijmd. Het is bovendien thermisch te vervormen. Door deze eigenschappen kunnen niet alleen de spoelbak en het werkblad, maar ook wandplaten en vensterbanken tot een bijna naadloos geheel worden verlijmd.

Een andere naam voor Solid Surface is Volkunststof. Het materiaal heeft voor toepassingen in de keuken ideale eigenschappen. Het is watervast, niet poreus en uiterst hygiënisch.
Het is een schuurbaar materiaal waardoor eventuele krasjes en hardnekkige vlekken makkelijk kunnen worden weggewerkt. Het is bovendien goed bestand tegen de gebruikelijke zachte huishoudmiddelen. Aanbeveling in het gebruik is altijd een snijplank en voor hete pannen een onderzetter toe te passen.

Kortom : Solid Surface is een slim composietmateriaal van acryl, mineralen en natuurlijke pigmenten. Het materiaal is geschikt voor veel toepassingen in interieur en meubels.